Sonyn mukaan PlayStation Plus -pelivalikoima kasvaa 13:sta pelillä alkaen 19 maaliskuuta 2024. Uudistuksen myötä Playstationin pelaajat pääsevät sekä nauttimaan uusista peleistä, että pelaamaan jo vanhoja tuttuja klassikkopelejä esimerkiksi remake-versioina.

Onko valintasi zombie-räiskintä vai onko ilmassa urheilujuhlan tuntua? Vai haluaisitko tuntea aidon oikeussalidraaman? Kävimme läpi, mitä uudistus tuo mukanaan pleikkarin pelaajille, ja mitä uusi pelivalikoima sisältää.  

Vanhoja tuttuja ja uusia suosikkeja 

Sonyn pelivalikoiman uudistuksen myötä PS-pelaajat pääsevät päivittämään omien suosikkipeliensä valikoimaa testaamalla uusia pelejä, sekä pelaamaan myös vanhoja tuttuja klassikoita, joista osa tuodaan PlayStationin valikoimaan uudistettuina. Maaliskuun uudistus tuokin suuren määrän pelejä, joista löytyy varmasti suosikki jokaiselle harrastuksesta tai mielenkiinnon kohteesta riippumatta. Ja jos valinnanvaikeus yllättää, nopea pelaaja pelaa casino-pelejä hetken verkossa konsolipelien sijaan. 

Yksi odotettu ja jo paljon puhuttu peli uutuuksien sarjassa on NBA 2K24 Kobe Bryant Edition, joka on NBA 2K -sarjan 25. erä ja NBA 2K23:n seuraaja. Helikopteriturmassa tammikuussa 2020 menehtynyt Bryant edusti ammattilaisuransa ajan NBA-seura Los Angeles Lakersia ja oli myös joukkueen kapteeni. Nyt julkaistava NBA 2K24 Kobe Bryant Edition on edesmenneen Bryantin muistoksi luotu ainutlaatuinen versio NBA 2K24-pelistä. Peli perustuu National Basketball Associationiin. Peliä onkin jo ehditty kehumaan siitä, että se tuo oikean koripallopelin tuntuman suoraan kotisohvalle. MyCAREERin ja MyTEAMin kaltaisten pelitilojen ansiosta NBA 2K24 Kobe Bryant Edition tarjoaa hyvin realistista toimintaa ja muokattavia pelaajavaihtoehtoja. 

Jos haaveissa on kovempi toimintapeli, myös Resident Evil 3 tuodaan osana 13 pelin valikoimaa, tällä kertaa remake-versiona. Vuonna 2020 julkistettu uusintaversio perustuu tietenkin vuoden 1999 selviytymiskauhuklassikkoon, ja se on uusintaversio 1999 pelistä Resident Evil 3: Nemesis. Uusi remake-versio on alkuperäistä versiota hieman lyhyempi, joka on harmittanut osaa pelaajista, mutta samalla uudistettu versio sisältää myös epäsymmetrisen moninpelin “Resistance”, joka voi olla hauskaa vaihtelua perinteiseen yksinpeliin. Pelin uudessa versiossa pelaaja pääsee pelaamaan Jill Valentinen roolissa, joka yrittää paeta viruksen saastuttamasta ja zombien valloittamasta Raccoon Citystä.  

Roolipelejä rakastavalle uusi pelivalikoima tarjoaa Marvel-pelin, joka sijoittuu “Marvel-universumin pimeälle puolelle”. Uudessa pelissä taistellaan alamaailman demonisia voimia vastaan tavoitteena estää Lilithiä, demonien äitiä, herättämästä herraansa Chthonia henkiin. Pelattavia hahmoja ovat sellaiset tutut Marvel-sankarit kuin Spider-Man, Wolverine, Iron Man, Doctor Strange, Captain America, Deadpool, Hulk, ja Captain Marvel. 

Uutuuksien lisäksi pelivalikoimassa on myös tuttuja klassikkopelejä, kuten Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy sekä alkuperäinen Cool Boarders. Jo reippaasti yli 20-vuotias peliklassikko Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy herättää varmasti jokaisessa pelaajassa nostalgiantuntua, kun tuttu hahmo palaa oikeussaleihin ratkomaan rikoksia.  

Jäsenyys ratkaisee, mitä peliä pääsee pelaamaan  

Kuten jo arvata saattoi, jokaista peliä ei julkaista jokaiselle jäsenyystasolle, vaan PS-pelaajan jäsenyystaso ratkaisee, mitä pelejä pääsee pelaamaan. Uudistettuun pelivalikoimaan sisältyvistä 13 pelistä kahdeksan kuuluu PlayStation Plus Extra- ja Premium-tilaajille ja viisi klassikkopeliä Premium-jäsenille.

Onneksi omaa tilausta voi kuitenkin muokata, jolloin siirtymällä uudelle jäsenyystasolle pääsee käsiksi muihinkin peleihin. 

Tässä vielä eri tasoille julkaistavat pelit: 

PlayStation Plus Extra and Premium: 

 • NBA 2K24 Kobe Bryant Edition – PS4/PS5 
 • Marvel’s Midnight Suns – PS4/PS5 
 • Resident Evil 3 – PS4/PS5 
 • Lego DC Supervillains – PS4 
 • Mystic Pillars: Remastered – PS5 
 • Blood Bowl 3 – PS4/PS5 
 • Super Neptunia RPG – PS4 
 • Drago Ball Z: Kakarot – PS5  

PlayStation Plus Premium | Classic Games:  

 • Jak and Daxter: The Lost Frontier – PS4/PS5 
 • Cool Boarders – PS4/PS5 
 • Gods Eater Burst – PS4/PS5 
 • Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy – PS4 
 • JoJo’s Bizarre Adventure AllStar Battle R